7 października 2020  09:30 

ZADANIE 4.ZDROWE ŻYWIENIE.

W poniedziałek 05.10.20  rozpoczęły się zajęcia z zakresu „ Zdrowego żywienia” w ramach   projektu   „Nowy wymiar kształcenia zawodowego w Centrum Kształcenia Zawodowego w Łęczycy. Do projektu zostały zakwalifikowani uczniowie z klasy II Technik Żywienia i Usług Gastronomicznych prowadzone pod kierunkiem M. Bąbki. W czasie zajęć uczniowie w ramach wykładu zapoznali się z zasadami zdrowego odżywiania. Obliczali wskaźnik BMI, oraz wartość odżywczą  wybranych potraw. W części praktycznej  wykonali następujące  potrawy w wersji fit:

  • Oczyszczająca zupa krem z białych warzyw
  • Dietetyczne kotlety z indyka ze szparagami
  • Fit placuszki bananowe
  • Fit serniczek

Uczniowie wykazali ogromnie zaangażowanie w wykonanie potraw

Śledź Nas i dołącz do Naszej społeczności!
Skip to content